FAQ’S

Meest gestelde vragen

Op deze pagina kunt u de meest gestelde vragen terugvinden. Indien uw vraag er niet tussen staat kunt u altijd een mailtje sturen, of bellen met het telefoonnummer: 06 – 14 96 21 03

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen. Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen: 06 – 14 96 21 03

Kan ik opgehaald worden op een andere locatie?

Ja, je kunt altijd opgehaald en/of afgezet worden op een ander adres. Dit dien je wel tijdig aan ons of aan je instructeur door te geven.

Is het mogelijk om zonder theorie te starten met lessen?

Ja, het is van belang dat je een theoriecertificaat in het bezit hebt wanneer je een Tussentijdse Toets gaat afleggen of het praktijkexamen gaat doen. Let er wel op dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar zowel je theorie-examen, Tussentijdse Toets en officieel praktijkexamen.

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?

1,5 jaar.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt bij ons 60 minuten. Vaak worden er blokken gereden van 2 uur, dit zijn dus 120 minuten.

Wat moet ik in orde hebben voor een TTT of praktijkexamen?

Examengeld, legitimatiebewijs, set examenpapieren (eenmalig). Uiteraard moet je vóór je Tussentijdse Toets en praktijkexamen je theorie-examen hebben gehaald.

Wat is een proefexamen/Tussentijdse Toets (TTT)?

Je kunt voor een tussentijdse toets kiezen van het CBR na twee derde van je opleiding. Een CBR-examinator toetst je vaardigheden op dat moment. Na afloop volgt een bespreking en krijg je te horen wat je nog moet verbeteren. Heb je de bijzondere verrichtingen goed gedaan, dan krijg je hiervoor ontheffing bij je echte examen.

Mag ik met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Wie in Nederland autorijdt, dient in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs. Sommige buitenlandse rijbewijzen kunnen worden omgeruild, maar vaak dient een rijexamen bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR) te worden aangevraagd.

Waarom en hoe machtig ik de rijschool?

Omdat sommige rijscholen het niet zo nauw nemen met de regels heeft het CBR besloten elke officiele rijschool een CBR-nummer toe te kennen zodat alleen officiele rijscholen examens aan kunnen vragen.

Je kunt ons machtigen onder vermelding van het rijschoolnummer: 8413H9.

Wordt er gerookt in de leswagen?

Nee, al onze voertuigen zijn rookvrij.

Kan ik een les of examen kosteloos annuleren?

Het is mogelijk een les kosteloos af te zeggen. Er moet 48 uur zitten tussen afzegging en de daadwerkelijke rijles, dit dient tijdens kantooruren telefonisch of persoonlijk te gebeuren.
Een Tussentijdse Toets of praktijkexamen moet op naam worden gereserveerd en kan daardoor na inplannen niet meer kosteloos geannuleerd worden. Daarbij willen we benadrukken dat het noodzakelijk is dat de leerling in het bezit is van een geldig theoriecertificaat op de dag van de Tussentijdse Toets als het praktijkexamen

Met welke weersomstandigheden wordt er niet gereden?

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden: regen, hagel en sneeuw. In geval van excessieve sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. . In verband met de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel zullen de lessen dan stilgelegd worden.

Wat is een Eigen Verklaring (examenpapieren)?

In de Eigen Verklaring – ook wel examenpapieren genoemd – worden 10 korte medische vragen gesteld. Elke leerling moet dit voor elke rijbewijscategorie invullen. Deze Eigen Verklaring heeft zowel de rijschool, als het CBR nodig om na te gaan of de leerling zowel mentaal als fysiek in staat is een motorvoertuig te besturen. Deze wordt ingevuld bij aanvang van de iedere rijopleiding en betekent niet dat je aan Autorijschool Shouf-Shouf vast zit.


Archief